Când am văzut această salată pe piața agricultorilor de săptămâna trecută, am făcut o dublă preluare: înmormântat în coș, era aproape negru și foarte interesant. Fermierul mi-a spus că era numit “Cherokee” și ma încurajat să încerc câteva. Așa că am luat cîteva capete acasă și le-am servit pentru cină în acea noapte îmbrăcată într-o vinaigretă simplă. Această salată merită să căutați gustul la fel de mult ca și colorarea exotică. Și este ușor să crești în grădină!

În timp ce poate arăta neagră, colorarea lui Cherokee este de fapt o purpură magenta / violetă, cu tulpini și centre verde stralucitoare, și vene de culoare roz / alb palid. E chiar uimitoare!

Cherokee este o salată verde, ceea ce înseamnă că nu formează un cap compact ca aisbergul. În grădină, este lent pentru a înșuruba cu o toleranță ridicată la căldură și putregaiul de jos, făcând-o ușor să crească. Are o aromă ușoară, cu un finisaj ușor amar și o frunză moale și tulpină crocantă.

Iată câteva idei culinare pentru a evidenția culoarea uimitoare a lui Cherokee:

• salata de toate-purpuriu cu radiccio, ceapa rosie subtire, flori de paie si busuioc de opal (ar fi impresionat de mure?)
• salata cu flori de nasturtium galbene si portocalii
• ca un pat pentru salata de morcovi sau un file de somon întreg, sau
• pe sandwich-uri sau ca ssäm (parcele ambalate în salată)

Cherokee se amestecă, de asemenea, frumos cu salata verde și face un plus frumos la orice salata aruncat. Dacă nu îl vedeți pe piețele dvs., cereți fermierului dvs. să încerce să crească unele. Sau încercați-o în grădina dvs. – puteți să comandați semințe din Semințele selectate de Johnny.

Legate de: Sfat simplu: Cum să spălați salata

(Imagine: Dana Velden)