OK, asta face trei-trei! – retete de desert cu levantica pe care le-am postat in ultima luna sau doua. Lavanda este un ingredient atât de minunat pentru deserturile de primăvară și vară; folosită cu mâna ușoară, notele din plante ridică fructele, smântâna și mierea într-un spațiu complet nou.

Chiar și cu pasul suplimentar de curățare a lavandei, această lumină, budinca fără ouă poate fi cel mai usor desert pe care-l cunoastem. Atât de puțină muncă – atât de mult beneficii!

Panna cotta este o budincă ușoară cremoasă, care este făcută cu gelatină (sau agar de agar, dacă sunteți vegetarian). Nu are ouă și doar o atingere de îngroșare și îndulcitor. Este incredibil de delicat și rece. De asemenea, este foarte elegant. Puteți servi-o din boluri mari, sau lăsați-o să se fixeze în rame, sau să scoți micile pahare în budinci separate.

Și din nou, nu putem spune suficient – când avem o companie în vară, acesta este pasul nostru spre desert. Este nevoie de zece minute (sau mai puțin) pentru a face. Se aseaza in frigider si iese, racoroasa si frumoasa, cand cina e terminata. Nu musculare și nici un tam-tam. Panna cotta – te iubim!

Miere Lavanda Panna Cotta

servește 4

1/2 pachet de 0,25 uncii de gelatină pulbere, aproximativ 1 1/2 lingurițe
2 linguri de apă rece
1 ceasca jumatate si jumatate sau crema
1/4 cană de miere de flori sălbatice
1 lingurita de lavanda uscata
1 ceasca de lapte
Căpșuni sau alte fructe de pădure, pentru a servi

Într-un castron mic se presară gelatina peste cele 2 linguri de apă și se lasă să se înmoaie cel puțin 5 minute. Uleiul ușor 4 rachete de 5 uncii cu spray de copt sau ulei aromat. Pus deoparte.

Într-o tigaie mică, încălziți cremă, miere și levănțică uscată într-o cremă ușoară, apoi opriți căldura. Bateți pentru a încorpora în mod egal toată mierea, apoi împingeți-le într-un vas de amestecare. Se amestecă în gelatină. Realizați timp de cel puțin un minut pentru a vă asigura că este distribuit foarte uniform și că nu mai există bucăți. Trageți în lapte.

Se toarnă în ramekins, și se pune în frigider pentru a seta. Panna cotta va avea nevoie de cel putin 2 ore pentru a seta; preferam sa asteptam cel putin 4, mai ales daca budintele vor fi dezbrăcate.

Pentru a dezlega ușor rulați un cuțit în jurul margini de budinca răcită și inversați pe o placă răcită. Decorați cu căpșuni feliate și serviți.

(Imagine: Credința Hopler)