Aceasta nu este tzatziki. Știm că arată tzatziki. Și înainte de a vă întreba: “Câte sosuri de iaurt de castravete are cineva nevoie, oricum?” Să explicăm diferența…

Când eram crescut, bunica mea obișnuia să servească roșii tăiate din grădina ei, acoperită cu un dressing de castraveți cremoși. Era alb, ciudat cu castraveți proaspeți și plin de maioneză, sunt sigur. Aceasta este încercarea mea de a recrea acest dressing (fără a mânca linguri de maioneză).

Principalele diferențe dintre această rețetă și tzatziki clasice sunt că aceasta nu conține mărar și nici usturoi. Acestea sunt două diferențe uriașe, deci într-adevăr, acesta este un animal complet diferit. Acest sos are iaurt, plus o smântână pentru aromă adăugată, astfel încât prospețimea castraveților strălucește într-adevăr fără a fi ascunsă în spatele usturoiului și ierburilor.

Folosesc acest sos pe sandvici de pui grecesti (reteta pentru cei care vin in curand) si, bineinteles, la felii mari de rosii de vara. Dar ar fi grozav la un sandviș de curcan simplu, la o ureche de porumb proaspăt sau chiar la un burger.

O notă cu privire la iaurtul din rețetă: am folosit iaurt curat, pentru că am avut-o la îndemână, dar iaurtul grecesc îți va da un sos mai gros.

Sosuri rapide, răcoritoare

Face cam o ceașcă

 • 3/4

  ceașcă de castravete curățate și curățate (aproximativ o jumătate de castravete lungă, engleză, 1 Kirby mijlocie sau un mic castravete regulat)

 • 1/2

  lingurita sare

 • 1/4 ceașcă

  iaurt simplu (în stil grecesc sau regulat)

 • 3 linguri

  smântână

 • Strângeți o lămâie

 • Sare si piper

Așezați castravetele răzuite într-o sită de plasă așezată peste un castron. Se presară pe jumătate de linguriță de sare, se amestecă și se lasă castraveții să stea timp de aproximativ o oră, amestecând și apăsând ușor o dată sau de două ori pentru a ieși din umiditate.

Combinați castravetele drenate, iaurtul și smântână într-un castron. Se amestecă. Strângeți un pic de suc de lămâie și sezonați-l cu sare și piper.

Legate de: Sfat: Sare și scurge Castraveți și dovlecei

(Imagine: Elizabeth Passarella)