Când deschideți o sticlă de vin roșu, adesea are nevoie de puțin timp să se deschidă și să respire. Acest lucru poate dura oriunde de la 30 de minute la câteva ore, dar dacă nu ai așa de mult? Poate că ați uitat să-l deschideți și apoi să aflați că vinul este prea strâns, sau că aveți o cădere de oaspeți și doriți să vărsați imediat vinul? Un instrument de bucătărie neașteptat vă poate ajuta.

În primul rând, de ce să vă aerați vinul în primul rând? Cu siguranță nu este potrivit pentru fiecare vin, dar gândul care stă în spatele acestuia în anumite cazuri este să vă expuneți vinul roșu la cât mai mult oxigen de suprafață posibil, astfel încât taninurile și compușii care duc la un vin degustat dur sunt încețoșați. Acest lucru se întâmplă în special pentru vinurile ieftine, care probabil că nu au o finisare prea mică sau sunt prea mici. Aerisirea viguroasă a unui vin roșu mare, mai puțin costisitor, poate face o scurgere mai plăcută și mai plăcută.

Cei de la Revista ilustrată a lui Cook a venit cu ideea de a aerisi vinul folosind un blender. Ar putea fi un pic prea gauche pentru fanii vinului adevărat, dar face truc. Ei remarcă faptul că, deși “este aparent aspru”, multe restaurante practică trucul și rezultă că vinul are un gust mai puternic decât vinurile nedeterminate.

Dacă blenderul este pur și simplu prea ciudat pentru dvs., experții au descoperit că turnarea vinului de la o carafă sau de la un recipient la altul de cel puțin cincisprezece ori a avut un rezultat fantastic cu arome strălucitoare, echilibrate și complexe.

Așa că vă luați alegerea: dacă aveți timp să vă planificați să veniți peste oameni, apoi să vă deschideți o sticlă și să folosiți un decantor dacă aveți una este o idee grozavă. Dar atunci când aveți nevoie de un pahar imediat, bucătăria care se ocupă, de regulă, de smântânile de dimineață și de supele de piure poate veni doar la salvare.

Legate de: Decanteaza vinul: cand si de ce sa decanteze vinul?

(Imagine: Mary Gorman)