A nyári paradicsom megérkezésével sok BLT-t evettünk. Széles szeleteket szétterítettünk egy nagy tálban, és főztük őket a tűzhelyen, és tegnap éjszaka emlékeztettünk rá, hogy fizetni kell a hő leforgatásához…

Amikor éhesek vagyunk és sietünk, mindig kísértést éreztünk a láng felforgatására és a szalonna gyors és dühös céljára. De elkerülhetetlenül megégetjük. Nézzük, a szalonna elég gyorsan éghet, és általában vékonyabb foltok vannak a szelet közepén, amelyek gyorsabban sütnek, vagyis élesen égnek, mielőtt a lédús, zsíros végeinek ideje szakács.

Vannak olyan forró pontok is, amelyek a serpenyőben vannak. Nem számít, milyen szépek és drágák a serpenyőben, azt tapasztaljuk, hogy alkalmanként fel kell pörgessük a szeleteket, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a szeletek közepén nem túl sütjük a szeleteket.

Mindez a legjobban teljesül, ha tartani a hőt a közepes, akár alacsony-közepes. A szalonnának egyenletesebben kell főznie, és van ideje, hogy szemmel tartsa és flip, mielőtt égne. Mert nincs semmi rosszabb, mint hogy L és T készen álljon, csak hogy el kell kezdenie a B-vel.

Hogyan főzni a szalonnát? Lassú vagy egy serpenyőben vagy mikrohullámú?

Összefüggő: Tipp: mentse a Bacon Fat

(Kép: Flickr tag rick, engedéllyel a Creative Commons használatához)