(Kép jóváírás: Apartmanterápia)

K: Mennyi ideig tart a friss spenót készítéséhez, és milyen extrákat kell hozzáadnom a spenóthoz, amíg főz?

Elküldte április

Szerkesztő: Friss spenót készíti puszta percben – másodpercek, tényleg. Ez a zöld azonnal elkezd hintázni, miután eléri a hőt, így a gyors kéz és az intelligens előkészítés megkönnyíti a dolgokat.

Annak ellenére, hogy gyorsan kezd lágyulni, a spenót íze elég merész. Magában foglalhatja a nagy ízeket, mint a fokhagyma, szójaszósz, szezámolaj, balzsamecet, és bármilyen fajta chile. Csak győződjön meg róla, hogy bármilyen hozzávalót szeretne használni készen áll. Ha a spenót megérinti a serpenyőt, kezd sötétzöldbe mélyedni; elég sokat főzni ezen a ponton, szóval a szemét. A színváltozás meglehetősen drámai, ezért ha egyszer megváltozik, eltávolíthatja a serpenyőt a hőtől, és továbbra is dobhatja a spenót addig, amíg a kívánt textúra és konzisztencia.

Továbbá, a spenót magas víztartalommal rendelkezik, így annál hosszabb ideig hagyja főzni, a levél lesz. Ezt szem előtt tartva gyakoroljon bizonyos korlátozást a folyadék és a zsír mennyiségével, amelyet spenót készítéséhez használ. Egy kicsit hosszú utat megy. És mivel a spenót annyira sűrű víz, egy hatalmas bolyhó egy apró halomba gyűlik össze. Ennek elkerülése érdekében húzom a spenótot a serpenyőből, amikor látom, hogy néhány levél sötétzöld színűvé válik. A citromlé és a só egyaránt elég ahhoz, hogy finomabbá váljon. Ha azt szeretné, hogy a levél hegyétől a szár alsó részéig nyírhasson, menjen gőzöléssel vagy keverjük meg a sütést.

A sütés egy hétköznapi módja a spenót elkészítésének, és ezzel a zöld színű, gyorsan elhomályosodott karakterével állítható elő. Ne érzed az ázsiai kánon ízét a keverés közben. Ne feledje, hogy ez egy technika, ami azt jelenti, hogy más összetevőkön is dolgozhat a folyamatban. Próbálj egy csipetnyi curryporral, vagy csak egy kis vajat és sót.

Olvass tovább: Hogyan keverjük meg a spenótot és a fokhagymát

Köszönöm a kérdésedet, április. Az időről időre a Jó Kérdésekre válaszolunk, amelyek egy konkrét, néha kevésbé gyakori probléma megoldására törekednek, de az egyszerűbbek, mint ez, egy része az intelligens, kielégítőbb otthoni főzéshez szükséges építőelemeknek. Miután megtanulod, hogyan kell friss spenót készíteni magabiztossággal és finomsággal, talán egy tippet írsz és megtanítsz valamit!

Kitchn olvasók, hogyan csinálsz friss spenótot??

Következő kérdés?