(Képminőség: Kelli Foster)

A spanakopita ezen verzióját lehajthatod a lemezről és a villáról. A görög ételből ismerni és szeretni a spenótot és a feta tölteléket a teljes búzakorpa tészta belsejébe helyezett, majd hordozható kézi tálakba csomagolva.

(Képminőség: Kelli Foster)

Ez a recept a hagyományos görög pite, spanakopita, amely szendvicseket spenótot és feta-t tölt be a vajas és a pelyhes filo tészta rétegei között. Itt forgalmaztam a phyllo-t a teljes kiőrlésű pizza tészta számára. Ez a tökéletes külső réteg, hogy összecsomagolja az ízletes tölteléket, átalakítva ezt a receptet kényelmes és hordozható kézi pite-ként. Tökéletesen eszik, olyan meleg, egyenesen a kemencéből, vagy később lehűtik és hűtik.

Ha úgy érzed magad, menj előre, és készítsd el a saját tésztát. Ellenkező esetben kövesse az én vezetésemet a tárolt tésztával, hogy időt takarítson meg.

(Képminőség: Kelli Foster)

A spanakopita szíve és lelke kétségtelenül az ízletes töltés. És mindaz, amire számíthatsz, az, amire a kezedben lévő pite-ek közepén találod. Világos zöld spenót, sós feta sajt, friss gyógynövények – mint a petrezselyem és a menta – egy kis pop, és egy tojás, hogy mindent össze.

Mivel kényelmes (és mindig a fagyasztóban van), egy pár csomag fagyasztott spenótot választottam a frissen. A munka elvégzésének kulcsa teljesen felolvasztja és összepréseli az összes felesleges vizet, mielőtt a tölteléket elkészíti.

(Képminőség: Kelli Foster)


Spenót és Feta Hand Pies

6-8

 • 2 font

  teljes búza pizza tészta, házi vagy boltban vásárolt

 • 2 evőkanál

  olívaolaj, és még több a fogmosás érdekében

 • 1

  kis hagyma, kockára vágott

 • 2 szegfűszeg

  fokhagyma, darált

 • 2

  (10 uncia) csomagolja a fagyasztott spenótot, felolvasztott és lecsapolt

 • 1/4 csésze

  friss petrezselyem aprítva

 • 1/4 csésze

  friss menta, apróra vágva

 • 1/2 teáskanál

  őrölt szerecsendió

 • 1 teáskanál

 • 1/2 teáskanál

  őrölt bors

 • 2

  nagy tojásokat, enyhén megverték

 • 1 1/2 csészék

  morzsolt feta sajt

 • 3 evőkanál

  reszelt parmezán sajttal

 • Minden célra alkalmas liszt, a tészta megmunkálásához

Melegítsük elő a sütőt 400 ° F-ra, és húzzunk egy sütőlapot pergamentpapírral.

Melegítsük az olajat egy pörkölt serpenyőben közepes hőség mellett. Forró, add hozzá a hagymát, és főzzük, amíg puha, körülbelül 5 percig. Add hozzá a fokhagymát és főzzük még egy percig. Távolítsa el a serpenyőt a hőtől.

Nyomja össze a spenót, hogy a lehető legtöbb vizet távolítsa el. Egy nagy tálban egyesítsük a spenótot, hagymát, petrezselymet, mentát, szerecsendiót, sót és borsot, és keverjük össze. Keverjük össze a tojásban, majd finoman keverjük a feta és a parmezán sajtokat. Helyezze a tálat a hűtőszekrénybe, amíg készen nem áll a kézi tálak összeállítására.

A pizza tésztát 6 egyenlő darabra osztja nagyobb kenyérpelyhek számára, vagy 8 egyenlő darabot kisebb darabokra. Porítsa meg a tiszta munkadarabot liszttel, és egyenként, nyomja le vagy tekerje a tésztát egy lapos tárcsába kb. 8-9 hüvelyk át a nagy kézipántok, vagy 6-7 hüvelyk át a kisebb kézi pite.

A feltöltést egyenletesen osztja az egyes tésztakerek alsó harmadában (kb. 1/3 csésze töltés körönként), így a szegély körül határolja. Hajtsa a tésztát a töltelék fölé, és használjon villát, hogy lenyomja és lezárja a széleket. Ismételje meg a maradék kézipántokat.

Vigye át a kezes pite-ket egy pergamentes sütőlapra. Ecsetek a tetejét olívaolajjal, és csipetnyi tengeri sót szórjuk meg. Süssük 15 percig, majd forgassuk a sütőlapot és sütjük további 15 percig, amíg a kézipántok enyhén felszeletelődnek a tetején és a széleken.

Hűtsük le néhány percig, és töltsük fel vagy hűtsük le teljesen, és később fagyasszuk le a kézipántokat.

Recept jegyzetek

A kézi tálak fagyasztása: Miután teljesen lehűltek, minden egyes kézpántot szorosan lezárjon a műanyag csomagolásban. Transzfer egy műanyag fagyasztó táskába és fagyasztható.

A kéztörzsek felmelegítése: Néhány órával a hűtőszekrényben széthúzza a kenyérpirítót, vagy meghosszabbítja a főzési időt, hogy melegítse őket közvetlenül a fagyasztóból. Ha reggel beadja az ebéddobozát, akkor ebédidőben elég lesz. Csavarja ki a műanyagot az újramelegítés előtt. A mikrohullámú sütőben 1 percen át melegítsük fel a HIGH-ra, amíg melegítjük (összesen 2-3 percig), vagy a sütőben vagy a kenyérpirítóban 300 ° F-on, amíg melegítjük.